Történet

A multimilliárdos Blake hazahívja  gyermekeit, Fallont és Stevent, hogy bemutassa nekik jövendőbelijét Cristal Florest. Fallon az elején azt hiszi, hogy apja az előléptetése miatt hívja haza, amikor megtudja, hogy ez nem így van rögtön ellenszenvessé válik neki az újdonsült mostohaanyja.

Fallon mindent megtesz annak érdekében, hogy lejárassa apja előtt Cristalt így megbízza a család sofőrjét és szeretőjét Michael Culhanet, hogy kémkedjen a nő után. A kémkedés sikeresnek bizonyul, Cristalt Matthewal kapják lencsevégre intim közegben, amint közli vele, hogy hozzá megy Blakehez. Fallon el is küldi a képet Blakenek, aki az esküvő előtti fotózásra elhívja Matthewt, hogy így tudassa vele, Cristal az övé.

Ezután Blake tárgyalni küldi fiát Stevent, hogy megvegyenek egy a Windbriarhoz tartozó földterületet, az üzletet nyélbe ütik, így a Carrington Atlantic dolgozói -köztük Mathhew- felmérik a terepet.

Steven megismerkedik Sammy Joval, akiről ekkor még nem tudja, hogy Cristal unokaöccse. Az indulatok még jobban felkorbácsolódnak, amikor Cristal közli Fallonal, az esküvőjük napján hogy ő lesz a CA új ügyvezető igazgatója. Fallon csalódván apjában Jeff Colby segítségét kéri, akinek támogatásával új cég alapításába kezd.

A Windbriar terület feltérképezése közben szörnyű tragédia történik, az egyik mérőkocsi felrobban így Matthew életét veszti. Felesége Claudia a Carrington birtokon megvádolja a család fejét, hogy ő tehet szeretett férje haláláról.Cristal vigasztalhatatlan de hamar rá kell jönnie, hogy ha a családhoz akar tartozni, akkor nagy árat kell érte fizetnie. Sammy Jo jelenlétével a féltve őrzött titka sincs biztonságban.

A sorozat előrehaladtával több titokra derül fény, Celia (Cristal) hamis identitására, vagy a Colby-Carrington rokoni szálra. Blake és Cristal kapcsolatát nem csak a nő múltja nehezíti meg, hanem Blake ex feleségének, Alexisnek a feltűnése is, akinek eltökélt szándéka visszaszerezni, ami az övé.

Fallon ezalatt a saját vállalat építi és arra hajt, hogy kilépjen apja árnyékából. Céljairól gyengéd érzelmei Liam Ridley és Culhane iránt elterelik a figyelmét, ezáltal Fallon emberibb oldalát is megismerjük.

Cristal egész végig kénytelen elviselni Blake mocskos üzekedéseit, amíg végül már nem képes ölbe tett kézzel nézni az ármánykodást, így el akarja hagyni a férfit.  Sammy Jo és Steven az esküvőjükre készülnek, amit egy tűzvész tesz tönkre, a tűz azonban valami sokkal fontosabbat is elvesz a Carringtonoktól.

A feldolgozhatatlan tragédia után Blake új esélyt kap a szerelemre Cristal Jennings oldalán, akinek feltűnése alapjaiban borítja fel a család életét. Kiderül, hogy ő a valódi Cristal.

Steven drog problémái súlyosabbá válnak, amikor felfedik előtte igazi származását, így úgy dönt, hogy nem akar többé a család részese lenni és a házasságát is felbontja Sammel. Ezt használja ki Alexis és Blake halottnak hitt elsőszülöttje -a csecsemő korában elrabolt Adam-, aki visszatér a Carringtonok életébe, hogy fel kavarja az álló vizet.

A családnak még több megpróbáltatással kell szembenéznie és rá kell jönniük, hogy ha minden kötél szakad, csak egymásra számíthatnak.